1960 – 1989
Tilgangen på arbeid var nesten ubegrenset på 60- og 70-tallet, og lauget jobbet med tilgang på arbeidskraft og rekruttering.
Lysere tider
I 1961 vedtok landsforbundet å gå inn i NAF. Gjennom 60- og 70-årene diskuterte man fortløpende rekruttering til faget. Lauget vurderte endringer av prøver og undervisningsopplegg uten at stuajonen ble noe særlig bedre.
I denne perioden etablerte mange medlemsbedrifter seg i nye moderne lokaler med tidsriktig maskinpark.
Lauget var også opptatt av useriøse aktører som arbeidet innenfor blikkenslagerens håndverksområde. Kontrollkomitéen nedla et stort engasjement og forsøkte på flere måter å belyse alvoret i situasjonen, som inkluderte ulovlig virksomhet, og som ødela bransjens rykte. På et tidspunkt kom lauget fram til at omkring 40 firmaer av forskjellig slag, samt enkeltpersoner i Oslo, drev ulovlig innenfor kobber- og blikkenslagerbransjen.
1980-årene
Laugets 100-årsjubileum ble feiret i 1984 med stor markering og målsetning om å vise publikum kobber- og blikkenslagerfaget. En paviljong ble laget i Studenterlunden slik at publikum fikk anledning til å se faget på sitt beste.
På 80-tallet var rekrutteringen til faget god. Et eget opplæringskontor for faget ble opprettet i 1988, og i 1989 hadde kontoret 189 lærlingkontrakter.
Lønnsglidninger i faget ble et viktig tema, og stadig flere bedrifter brukte høyere lønninger enn tariffen. På julemøtet i 1986 avsluttet oldermann Egil Hansen med å advare mot den pågående lønnsgaloppen. Han ba medlemmene besinne seg og ikke tro at byggeboomen ville vare evig.